X
Menu
X

Trainingen

Bij deze kringgroep kunt u de volgende trainingen met uw boxer volgen;

Gehoorzaamheid

Wij bieden een aantal cursussen op het gebied van gehoorzaamheid aan. Deze zijn bedoeld om uw boxer te laten opgroeien tot een gehoorzame en vrolijke hond thuis en in de maatschappij.

Agility (behendigheid)

Bij deze hondensport is het de bedoeling dat de boxer zo snel mogelijk een parcours aflegt. Een parcours kan bestaan uit verschillende hindernissen. We trainen in verschillende niveaus; beginners - wedstrijdploeg en happy dogs. Men mag beginnen met de agility na het behalen van het A-Diploma. De leeftijd van de boxer moet minimaal 12 maanden zijn. Agility is een mooie sport van baas en boxer maar het vergt veel energie en geduld om het aan te leren. En de conditie van alle twee moet goed zijn.

Meer Agility kunt u vinden door hier te klikken.

Hooper

Wat is Hoopers?

Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland.
Het is ontwikkeld voor honden die nog niet aan Agility (Behendigheid) mee kunnen doen omdat ze te jong zijn of voor de honden die te oud zijn en de lichamelijke belasting niet meer aan kunnen.

Uiteindelijk is Hoopers nu een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport geworden en volop in ontwikkeling.

Hooper hindernissen

De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen in deze sport aanwezig. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen.
Hoopers: Halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt.
Tunnels: Er worden tunnels van diverse afmetingen gebruikt waar de hond doorheen loopt.
Tonnen: Obstakels waar de hond omheen loopt.

 

Flyball

Bij deze leuke sport neemt de hond vier hindernissen. Slaat met zijn poot op een apparaat en vangt de bal op. Rent terug over de vier hindernissen. Voor zowel hond als baas dolle pret. Deelname kan na het behalen van het A-Diploma en uw hond moet ongeveer 1 jaar zijn.

Ringtraining

Elke eerste zondag van de maand om 11.30 uur. Deze training is er als voorbereiding op een tentoonstelling. u krijgt allerlei tips en oefent in het voorbrengen van uw hond.

Alle honden moeten ingeënt zijn. hierop controleren we twee keer per jaar.